TERUG NAAR OVERZICHT

68. Ready? Go!!

16 mei, 2021

Lavinia, zaterdag 15 mei 2021

We lijken nu eindelijk volop in de startblokken van het nieuwe seizoen te zitten. We maakten al enkele keren een ‘valse start’, het is te zeggen: we hadden af en toe eens gasten voor enkele nachten, maar erna ging er weer een poosje voorbij zonder gasten. We hadden tot nu toe nog niet het gevoel dat we een echte doorstart konden maken, maar slechts een aanloop tot. Telkens weer opnieuw dat uiterst fijne gevoel om weer gasten rond je heen te hebben, maar dat gevoel helaas niet kunnen vasthouden. Maar geduld is een schone deugd – dat zeggen ze toch – en het loont. Na veel cijferen en overleggen, hebben we besloten om Sergio, onze poetsman, extra uren aan te bieden, zodat wij ons wat meer kunnen focussen op nieuwe initiatieven. Hij is gepromoveerd tot pool-boy en manusje-van-alles. Vorige maand hebben we ons poetskoppel nog een heuse award gegeven: “Equipo de limpieza 2021, Marta y Sergio”. Uiteindelijk konden we de Blootkompas! Award enkel winnen dank zij de inzet van iedereen die van verre en van dichtbij, Lavinia maakt tot wat ze is. En in de eerste plaats is dat natuurlijk ons poetsteam. Het zijn onvoorstelbaar lieve mensen op wie we altijd kunnen rekenen. We zijn echt ‘met ons gat in de boter gevallen’ met hen!

Wim maakte er – heel typisch Wim natuurlijk – een heuse uitreiking van. Hij had mij gevraagd om een gelijkaardige trofee te maken als die van ons. Hij had bovendien ook nog een power point in elkaar gebokst, zodat ze geen idee hadden van wat ze konden verwachten. Ze wisten enkel dat er een verrassing aankwam. Ze waren helemaal ontroerd: het was dan ook de eerste keer in hun leven dat ze een trofee wonnen. Heerlijk om te zien! Het is een plezier om met hen te werken. Altijd goedgemutst, met een enorme werkethiek, en uiterst betrouwbaar.

Twee weken terug hebben we ook beslist om een half pension formule aan te bieden dit jaar. Ik merk dat ik ongelooflijk blij word van kokerellen, vooral sedert de nieuwe keuken er is, en ik wil daar meer mee gaan doen. Ik hou van de uitdaging om telkens weer nieuwe en verrassende gerechten te vinden. Ik geniet van de heerlijke geuren van de verse kruiden en de overweldigende smaken van bio-groentjes uit de tuin. Onze tomaten lijken net nóg mooier te zijn, onze paprika’s nóg voller, de Peruaanse aardappelen die mijn broer ooit uit Peru meebracht nóg exotischer, enkel en alleen omdat we ze eigenhandig gezaaid, geplant en verzorgd hebben.

Elke dag lopen we vol verwondering door onze heel bijzondere tuin, die met de dag mooier en specialer wordt. Momenteel hebben we een Keizers Agave staan, die begint te bloeien. Het is blijkbaar toch wel speciaal, want deze Agave soort, bloeit pas nadat hij op zijn minst 15 jaar oud is. Bovendien zou hij na de bloei ook gewoon sterven. De bloeiwijze is op zijn minst speciaal te noemen. We hadden zelfs niet eens door dat hij begon te bloeien. Op een dag zagen we een scheut uit de plant komen, die in razendsnel tempo bleek te groeien, recht omhoog, pijlrecht de lucht in. Ik denk dat hij dagelijks wel bijna 10 cm groeide. Het blijft op dit moment nog heel erg spannend afwachten wanneer de eerste echte bloempjes eraan komen te zitten. Omdat de plant het eerste is dat we zien als we uit ons huis komen, zien we elke dag de evolutie. We hebben er zelfs een wedstrijd aan gekoppeld op social media. Wie raadt wanneer de eerste bloempjes komen, én als strikvraag: hoe groot zal de bloem uiteindelijk worden?

Om je een idee te geven: Wim maakte geregeld een foto. Wat is de natuur toch fenomenaal, niet? Een spektakel dat we er helemaal gratis bij kregen en dat we vanop de eerste rij kunnen meemaken, een geschenk waar we het bestaan niet van afwisten. En dan maar hopen dat deplant het tóch nog overleeft, want ik vind het een hele mooie plant, en helaas hebben we maar één dergelijk exemplaar ☹.

Vorig weekend hadden we trouwens nog hoog bezoek, heuse BV’ers, toch voor wat betreft de naturistenwereld. Naked Wanderings, ofte Nick en Lins, palmden ons resort in, als ware het een echte filmset. Ze wilden ‘een dag zoals het is’ in Lavinia op de gevoelige plaat vastleggen, maar deze keer in bewegende beelden. En bewegende beelden werden het zeker, er kwam een drone aan te pas, en ze stelden een volledig scenario op. Plots werd gegoocheld met woorden als ‘shots’, A-channel, ….. We werden als het ware ondergedompeld in een andere wereld, of toch tenminste in onze wereld door de bril van een producer.

Grappig, dat in ieder geval wel. We hebben alvast heel veel plezier gemaakt, en hun enthousiasme werkt zo aanstekelijk dat we alleen nog maar meer zin in het nieuwe seizoen hebben. Vorige woensdag kwam al een eerste deel van het filmpje op Youtube, waar vooral de stad Alicante belicht werd, en volgende week draait alles rond Lavinia, en wat je hier als gast kan beleven en ervaren. Ik hou het spannend, en kijk samen met jullie uit naar het online komen ervan. We waren aangenaam verrast door wat we in het eerste filmpje te zien kregen! Een sprankelend, vrolijk, jong koppel dat ook nog eens heel erg professioneel werkt. Het is een gouden duo, en daar werken wij allen maar graag mee samen. Het belooft een toppertje te worden! Ik ben heel erg benieuwd!

Hasta Luego!

Annemie ofte Ana

 

2 reacties

  • Nathalie says:

    Een dikke verdiende proficiat aan Sergio en Marta, ze hebben de trofee zeker en vast verdiend!!
    groetjes aan hen van ons,
    Nathalie & Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Graag op de hoogte blijven van onze nieuwste blogberichten? Schrijf je dan nu in om de laatste updates te ontvangen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Follow Us

Volg ons op Social Media voor de laatste updates.
Wil je nog meer informatie?
Stuur ons dan een mailtje op info@lavinianaturistresort.com