TERUG NAAR OVERZICHT

78. Nieuwjaar anno 2022

2 januari, 2022

Lavinia, 2 januari 2022

Gek, voor de eerste keer officieel dat jaartal neerpennen. Een nieuw jaar, nieuwe getallen, het is altijd wel een beetje wennen. Deze keer iets minder als anders, omdat we al volop met boekingen voor dit jaar (😉) aan de slag zijn. Dus het oogt niet echt meer zo vreemd en onnatuurlijk. 2022 zit al een beetje in mijn vingers.

Deze week is mijn nieuwe agenda aangekomen. Een loeier van een agenda ; het lijkt enorm op een telefoonboek. Zachte kaft, ontelbaar veel bladzijden, en het weegt dan ook nog eens een ton. Tja, het is niet echt een ‘zak’agenda geworden. Ik was wel verplicht om via internet te bestellen, want nergens vond ik een agenda waar je per dag een volle bladzijde hebt, óók in het weekend. Meestal moet je het dan stellen met een paar povere regeltjes, en als je 7/7 open bent, heb je dat wel nodig. Ik ben nog van het ouderwetse type, ik kan geen afstand doen van een papieren agenda, toch voor wat betreft Lavinia. Ik schrijf graag alles met de hand neer – remember, mijn ‘lijstjes’? Lijstjes zal ik alvast genoeg kunnen maken, want nu heb ik wel twee volle pagina’s per dag ter beschikking. Ik heb misschien wat snel beslist toen ik hem bestelde, maar was na een half uur zoeken al blij dat ik er één vond die de schrijfruimte had die ik wou, én bovendien ook nog net voor Nieuwjaar kon geleverd worden.

Dit jaar waren we voor het eerst helemaal alleen met ons tweetjes, hier in Lavinia gebleven op oudjaar. Oorspronkelijk waren we van plan om terug een oudjaarsevent te organiseren, maar bij nader inzien, met de corona-perikelen, hebben we er maar van afgezien. En eigenlijk was ik wel blij. Uiteindelijk zou het heel erg krap geworden zijn, gezien we tot eind november nog volop gasten hadden.

En eerlijk? Het was best heerlijk om nog eens tijd voor mekaar te kunnen maken, zomaar genieten van het heerlijk warme weertje, en in ons eigen paradijsje.

We hadden heel klassiek een gourmet-raclette toestel buiten geïnstalleerd, de vuurkorf erbij gehaald, en onder de terras-heater, met de blik op de lichtjes van Alicante en de zee, zonder tijdsdruk gedineerd. Zonder feestkledij, gewoon cosy, gezellig onder mekaar. Het was heerlijk rustig, niemand om ons heen. De bedoeling was om ook buiten te slapen, maar de kilte was te groot, en nadien bleek ook nog eens dat er een sterke zee-mist hing, die vochtige lucht meebracht. Gelukkig opteerden we om toch gewoon in huis te slapen.

Soms zijn de eenvoudige dingen nog het mooiste. Mij hoor je niet klagen, al dagenlang genieten we van ontzettend mooie dagen, met zon en blauwe lucht. Siësta, heerlijk in ons dagbed – een Cabana, schijnt zoiets te heten – in het zonnetje. Vandaag nog haalde de thermometer in de zon wel 40 graden! En dan uitkijken over het dal, naar de glinsteringen op het zeewater, en de steeds wisselende kleurschakeringen van de lucht en de wolken wanneer de zonsondergang wordt ingezet. Op nieuwjaarsdag hebben we onze ‘Nieuwjaars duik’ gedaan : in de lekker warme jacuzzi, genietend van de rust en de zonsopgang.

Er zijn ergere manieren om het nieuwe jaar in te zetten…

 

Feliz Año ! Hasta Luego !

Annemie ofte Ana

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Graag op de hoogte blijven van onze nieuwste blogberichten? Schrijf je dan nu in om de laatste updates te ontvangen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Follow Us

Volg ons op Social Media voor de laatste updates.
Wil je nog meer informatie?
Stuur ons dan een mailtje op info@lavinianaturistresort.com