TERUG NAAR OVERZICHT

57. A new baby is born !

23 november, 2020

Lavinia, maandag 23 november 2020

Wij zijn de trotse ouders geworden van ons tweede kindje : LAVINIA EVENTS ALICANTE !

bron : cute-funny-baby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit de noodzaak om het tegenvallende corona-seizoen van 2020 nog een beetje te overbruggen met extra inkomsten, zijn we aan het denken gegaan, hoe we de wintermaanden toch aantrekkelijker kunnen maken. We wilden graag losse, afgebakende arrangementen organiseren, al dan niet gekleed, in deze stille maanden. Omdat we dit willen loskoppelen van onze corebusiness, hebben we een zijspoor gecreëerd in Lavinia Events. Dit maakt het makkelijker om mensen die niets met naturisme hebben, toch op geklede events te lokken.

We hebben er ineens werk van gemaakt, en met oudjaar organiseren we het eerste event : een oudejaarsarrangement, compleet met 7-gangen menu, gekleed weliswaar. (met dank voor het idee, Ed en Yvon).

De laatste weken stonden dus in het teken van druk overleg met Mieke, die het heerlijk vindt om ons bij het koken en organiseren bij te staan. Het internet werd afgezocht naar de lekkerste receptjes, kookboeken verslonden, en recepten werden uitgetest. Tot groot plezier van Wim, die heerlijk kon smullen zonder zich zorgen te hoeven maken over zijn lijn. Ook moest een aankondiging en dito menu aangemaakt worden voor de sociale-media-communicatie. Dit alles neemt heel veel tijd in beslag, maar het is een leuke uitdaging, en we hebben er alle drie heel veel zin in. Meer nog, net als Mieke, heb ik de kookmicrobe geweldig te pakken, en lijk ik overal en altijd ideeën te zien, te proeven en te ruiken. “Stelen met de ogen” is Miekes motto hierbij, en ik neem het motto gretig mee, overal waar ik ga.

Uiteraard blijft het met een heel beperkt gezelschap, vanwege corona. We hebben net nog 1 tafeltje vrij ; benieuwd wanneer dat plekje ingenomen wordt. Onze woonkamer zal volledig ingericht worden als tijdelijk restaurant. Gelukkig kunnen we hiervoor ook rekenen op hulp van ons poetskoppel.

Omdat wij deze keer in Spanje blijkbaar veel beter af zijn -corona-gewijs- kunnen wij, binnen onze regio vrij bewegen, mits we een masker dragen weliswaar. Alles is gewoon open, horeca, winkels,… Enkel hier en daar zijn er lockdowns, hetzij regionaal, of heel lokaal. Alicante is de beste van de klas op het Spaanse vasteland. En daar zijn we heel erg blij om. Daarom durven we dit ook te organiseren, met overigens een ‘noodplan’ in ons achterhoofd. Laat maar komen, 2021! Wij zijn er alvast klaar voor!

Terwijl het in België en Nederland stilaan koud begint te worden, genieten wij hier verder van de eeuwig blauwe lucht. Al moet ik toegeven dat het ’s avonds ook flink afkoelt tot ongeveer de dagtemperaturen in België, en dat we overdag “maar” zo’n 18 graden meer halen. In de schaduw wel te verstaan 😉. Dagelijks kunnen we dus toch enkele uren van de warmte genieten, wat we uiteraard ook doen. Van zodra het maar even kan, trekken we met de laptop naar het terras, om daar wat te werken. Of doen we buitenkarweien. We vervelen ons nooit, dat is een feit. ’s Avonds gaat het haardvuur aan, en genieten we van de gezellige warmte van de dansende vlammen. Toch nog een beetje winter-gevoel dus…

Reeds voor de start van het seizoen, wisten we dat er kosten zaten aan te komen voor het onderhoud van de twee zwembaden. Op diverse plaatsen konden we de voegen niet meer proper krijgen. Reden : de voegen waren slecht afgewerkt. Het werd een maandenlang een welles-nietes-spelletje over wiens verantwoordelijkheid het was. De zwembadbouwer schoof de hete aardappel in onze schoot en gaf als reden het slechte onderhoud aan, of omdat ‘iemand’ er een chloortablet zou ingegooid hebben. Om een lang verhaal kort te maken : hij was bereid de voegen te komen herstellen, maar de kosten voor het leegpompen en het terug bijvullen van beide zwembaden zouden wij moeten dragen. En dat zou al vlug een bedrag van om en bij de 1000 euro zijn… Geen tof vooruitzicht in dit nu al kl**e-jaar. Dus nodigden we de hoofdaannemer uit voor een gesprek, wat resulteerde in een gedeeltelijke tussenkomst van zijn kant. Want het was voor hem onmogelijk om een oorzaak aan te wijzen. Een magere troost, maar toch een troost. Dus staan onze beide zwembaden nu leeg -zonde om al dat kostbare water zomaar te moeten laten verloren gaan. Want waar blijf je met 220.000 liter water? Eind deze week worden de voegen hersteld, en het water geleverd. Wordt vervolgd…

We blijven volop aan nieuwe ideeën werken, en onze gasten van de voorbije twee seizoenen krijgen hierover deze week nog, een uitgebreide nieuwsbrief in de digitale bus. Het worden best nog spannende weken…

Hasta Luego,

Annemie ofte Ana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Graag op de hoogte blijven van onze nieuwste blogberichten? Schrijf je dan nu in om de laatste updates te ontvangen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Follow Us

Volg ons op Social Media voor de laatste updates.
Wil je nog meer informatie?
Stuur ons dan een mailtje op info@lavinianaturistresort.com