Breaking News voor Nederlandse reizigers

Vanaf 19/4/21 is een vakantiereis naar Lavinia weer mogelijk

Enkele vragen om eens bij stil te staan…

Waarom adviseert de Nederlandse overheid zijn landgenoten om niet naar de regio Valencia te reizen? Waarom baseert ze zich niet op de regionaal georiënteerde en Europees afgesproken kaart van het ECDC zoals de 26 andere EU-lidstaten? Waarom kent de Nederlandse regering 4 en de Europese maar 3 kleuren? Waarom is de betekenis van deze kleurcodes anders dan de Europees geconventioneerde? Tot slot, niet onbelangrijk voor Lavinia, de regio Valencia kent de laatste weken een incidentie cijfer van minder dan 25 en een incidentiepercentage van <4%, dat hoort dus naar Nederlandse codes al weken kleurcode geel te zijn. Ter vergelijking : het incidentiecijfer van Nederland ligt 10x hoger. Waarom mogen Nederlanders zonder voorwaarden reizen in Nederland zelf? En met die onlogische zaken kan je nog even doorgaan.

Het begint stilaan te dagen waarom Nederlanders het reisadvies van hun regering negeren…

Volgens Europese kleurcodes is de regio Valencia sinds 19/4 Oranje in dalende trend, d.w.z. matig risico.

Ondertussen komen de Nederlandse gasten hier heerlijk en veilig vakantie vieren in een gezellig vol, maar kleinschalig paradijs.

Bron

De ‘Boe’ (= Spaans Staatsblad) publiceerde dit. ‘Spanje Vandaag’ – een zeer betrouwbare bron – nam dit nieuws over en vertaalde dit naar mensentaal. Lees hier de praktische voorwaarden. Diezelfde bron schreef ook een stuk over hoe Nederland hunkert naar Geel i.p.v. Oranje. Dat kan je hier lezen.

! Opgelet !

Vergewis je echter steeds van de laatste communicatie van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Klik hier (reisadvies) en hier (algemene info voor Nederlanders in Spanje). Of telefoneer de nummers te vinden op de zopas vernoemde webpagina’s.

Follow Us

Volg ons op Social Media voor de laatste updates.
Wil je nog meer informatie?
Stuur ons dan een mailtje op info@lavinianaturistresort.com