Nieuws

En construction

Uitzonderlijke toestand door het Coronavirus. (update 13/04/2020)

Informatie na roekeloze verspreiding van fake news door ABC krant.

De lock-downs worden in Spanje vrij goed opgevolgd en streng gecontroleerd. Dat heeft ertoe geleid dat de cijfers gunstig evolueren. Het aantal nieuwe besmettingen is terug op het peil van 23 maart (zie grafiekje). De situatie is qua volksgezondheid min of meer onder controle (hoewel elke zieke of overledene er één teveel is).

Spanje is de rode lijn

Corona en toerisme ?

We krijgen regelmatig de vraag « wat er gebeurt met mijn boeking ? », want de Spaanse regering zou geen buitenlandse toeristen toelaten deze zomer. Wél, dit is een kwakkel van de rechtse krant ABC in Spanje die stevige oppositie voert omdat het nu heel makkelijk is om de leiders van dit land in deze bijzonder moeilijke omstandigheden onderuit te halen. En sommige buitenlandse kranten zijn heel beïnvloedbaar als het gaat om « spectaculair » nieuws, nieuws dat verkoopt. Zij citeren dat dus graag. Deze piste mag dan wel één van de geopperde ideeën zijn, vandaag is er niet één officiële instantie die daarover uitspraak heeft over gedaan, laat staan daar een beslissing heeft over genomen, Een betere en veel betrouwbaarder bron is Jan Versteeg, Nederlands ambassadeur in Spanje. Deze onpartijdige man – met zijn onverwoestbare inzet – brengt dagelijks op Facebook een stand van zaken, vanuit diverse standpunten ten bate van Spanje en de Nederlanders. Zijn Facebookpagina vind je hier .

Situatieschets

Ook krijgen we vragen zoals: « wat met mijn boeking als… » of « ik wil graag boeken maar ik durf niet… »
Ons standpunt bij Lavinia is tweeërlei, enerzijds willen we geen voorbarige beslissingen nemen vooraleer bepaalde situaties van lock-down of negatieve reisadviezen in betreffende landen zich stellen. De wereld moet zich na deze opdoffer immers zo snel mogelijk herstellen. Anderzijds willen we dat je welverdiende vakantie de aangenaamste beleving is, veelal na een jaar keihard werken en zo willen wij ons coulant opstellen.
Daarom volgen wij de situatie op de voet op, en nemen we stap voor stap beslissingen afhankelijk van de beperkingen die ons opgelegd worden vanuit Spanje, of vanuit het land van herkomst van onze gasten. Ook transportrestricties kunnen een rol spelen.

Op dit moment gelden de volgende maatregelen in Spanje t.e.m. 26/4/20:

 • De noodtoestand is nog actueel en er is een lock-down waarbij mensen hun huizen enkel mogen verlaten in geval van aankopen van levensmiddelen of geneesmiddelen.
 • Alles is gesloten, hotels, resorts, restaurants, niet-levensessentiële bedrijven, scholen, stranden…
 • Er is een lijst van niet-levensessentiële bedrijven die dinsdag onder strenge voorwaarden terug open gaan
 • Niet-residenten of toeristen worden niet meer toegelaten om Spanje binnen te komen via de landsgrenzen.
 • Het volledige Spaanse grondgebied heeft code oranje gekregen als reisadvies, wat wil zeggen dat je geadviseerd wordt je enkel nog naar Spanje te begeven als dat strikt noodzakelijk is
 • Er worden strenge controles uitgevoerd en boetes kunnen oplopen tot 3000 euro.

De meest courant genomen luchtvaartmaatschappijen namen volgende beslissingen:

 • Transavia heeft zijn vluchten geannuleerd t.e.m. 6 mei ’20
 • Ryanair heeft zijn vluchten geannuleerd t.e.m. 7 mei ’20
 • Brussels Airlines heeft zijn vluchten geannuleerd t.e.m. 14 mei ’20

Wanneer maatregelen ervoor zorgen dat je verblijf niet kan doorgaan, dan word je door ons gecontacteerd voor een omboeking, een voucher of terugbetaling (zowel lopende boekingen als nieuwe boekingen !)

Informatie Voor Onze Gasten 2020 Naar Aanleiding Van De Corona-maatregelen

Situatieschets

Het Coronavirus beheerst momenteel de wereld en is het onderwerp van de dag. Overheden nemen samen met medische specialisten en virologen maatregelen om dit virus zo snel en zo adequaat mogelijk uit onze wereld te bannen. Lavinia volgt deze logica en wenst zijn gasten van 2020 te informeren hoe wij hiermee omgaan.
Ons standpunt is tweeërlei, enerzijds willen we geen voorbarige beslissingen nemen vooraleer bepaalde situaties van lock-down of negatieve reisadviezen in betreffende landen zich stellen. Anderzijds willen we dat je welverdiende vakantie de aangenaamste beleving is, veelal na een jaar keihard werken en zo willen wij ons coulant opstellen.
Daarom volgen wij de situatie op de voet op, en nemen we stap voor stap beslissingen afhankelijk van de beperkingen die ons opgelegd worden vanuit Spanje, of vanuit het land van herkomst van onze gasten.
Op dit moment gelden de volgende maatregelen in Spanje :
 • De noodtoestand is afgekondigd en er is een lock-down waarbij mensen hun huizen enkel mogen verlaten in geval van aankopen van levensmiddelen of geneesmiddelen.
 • Alles is gesloten, restaurants, scholen, stranden…
 • Niet-residenten of toeristen worden niet meer toegelaten om Spanje binnen te komen via de landsgrenzen.
 • Het volledige Spaanse grondgebied heeft code oranje gekregen als reisadvies, wat wil zeggen dat je geadviseerd wordt je enkel nog naar Spanje te begeven als dat strikt noodzakelijk is (toegang Spanje is enkel mogelijk via luchthavens)
 • Deze maatregelen gelden voorlopig tot en met 31 maart.
 • Er worden strenge controles uitgevoerd en boetes kunnen oplopen tot 3000 euro.

Wat met mijn vakantie ?

Wat betreft boekingen met aankomst tot en met 19 april ‘20, zullen deze allemaal kostenloos omgeboekt worden. De omboeking dient te gebeuren met aankomst ten laatste op 19 april 2021, voor een bedrag ten belope de totale aanbetaling/voorschot.
Het kiezen van een andere periode, duur en/of villa kan evenwel een meerkost betekenen. Er kan geen tussenkomst voorzien worden indien er voor een lager bedrag geboekt wordt dan het vakantietegoed.
Wanneer in het land van afreis een afreisverbod geldt langer dan 19 april ‘20, dan gelden dezelfde voorwaarden. Het verblijf kan met maximum 1 jaar uitstel omgeboekt worden.
Voor alle verblijven voorzien na 19 april ’20 volgen wij de situatie op de voet. Zodra er nieuwe maatregelen uitgevaardigd worden in zowel Spanje of in het land van afreis, zullen wij hierover informeren.
Wanneer je toch wenst te annuleren of om te boeken voor een verblijf dat aanvangt na 19 april ’20 (of na de einddatum van de afreisbeperking in jouw land), dan gebeurt dit volgens de boekingsvoorwaarden die je bij de reservatiemail hebt ontvangen.

 

Toch nog vragen ?

Stel ze gerust, via onze mailbox info@lavinianaturistresort.com . Indien er overleg nodig is, of je vraag is dringend, dan bel je best naar één van onze mobieltjes:
Wim  +34 645 609 430
Annemie +34 688 700 098

Follow Us

Suivez-nous sur les réseaux sociaux pour les dernières mises à jour.
Voulez-vous plus d'informations?
Envoyez-nous un e-mail info@lavinianaturistresort.com