Ons Verhaal

Hola,

Wij zijn Annemie en Wim, al meer dan tien jaar een hecht koppel met een passie voor mensen.

Al jaren lang koesterden wij een ontembaar verlangen om een b&b te starten in een zonnig land. Eigenlijk hadden we nooit specifiek een voorkeur voor een bepaalde regio, zolang we maar zeker waren van een uitzonderlijk zacht en warm klimaat.

Doordat ik al meer dan 20 jaar bij dezelfde werkgever werkte als ergotherapeut bij ouderen, vond ik het voor mezelf onmogelijk om de stap te zetten om alle zekerheden overboord te gooien en mijn job op te geven. Dit was mij ook zo meegegeven in mijn opvoeding waardoor de stap helemaal ‘not done’ was. Ook onze kinderen -6 in totaal- waren toen nog te jong en afhankelijk.

Redenen genoeg dus om het niet te doen.

 

Onzekere periode

Maar toen kwam plots toch een lange onzekere periode aan, volledig buiten onze wil.

Twee reorganisaties en een overname dreven Wim in het ondernemerschap om in zelfstandig statuut als manager te werken. Hij had hier al 25 jaar ervaring in, waardoor dit een logische en succesvolle stap was.

Ikzelf kwam pas een jaar later los van zekerheden. Door een schouderoperatie met complicaties werd ik gedwongen om ontslag te nemen om medische redenen en moest ik plots zelf een andere job vinden. Ik vond een fantastisch toffe job in een voorziening voor mensen met een meervoudige beperking en combineerde dit met een zelfstandig project.

Ik had het gevoel dat ik terug herleefde en losbrak uit het juk van een vastgeroeste loopbaan. Deze tegenslagen hebben wij beiden omgebogen tot positieve keuzes en tot groei in onze persoonlijkheid. We leerden nieuwe mensen kennen, hadden het gevoel dat we meer onszelf konden zijn en ons konden ontplooien.

Toen ik in 2017 lang herstellende was na enkele operaties, ben ik actief op zoek gegaan naar panden, en telkens bleek Spanje de ‘place to be’ te zijn. Voor het klimaat, het landschap, de cultuur en de mensen en natuurlijk ook voor het financiële plaatje.

 

Leven in Spanje

Ik begon alles te lezen over praktische zaken en het leven in Spanje. Ik nam contact met verschillende makelaars in Spanje en uiteindelijk hadden we in maart 2018 een week Spanje geboekt vol met afspraken om panden te gaan bezoeken.

Het verloop van onze zoektocht kun je lezen in onze blog.
Tijdens de uitwerking van ons businessplan merkten we dat er eigenlijk al heel veel vakantieverblijven zijn in Spanje, meer dan dat er vraag naar is. We zouden ons dus differentiëren van alle anderen.

Omdat we zelf al enkele jaren naturisme beleven en deze levenswijze ons een enorme rijkdom geeft, besloten we dat dit een concept was dat wij zouden uitbouwen.

Ons doel is om mensen een warme thuis te geven tijdens hun kostbare vakantie, en dit op een gezellige familiale manier. We willen mensen ontmoeten, leren kennen en instant happiness bieden. Daarom kiezen wij er ook voor om zelf op het domein te wonen.

Met mijn sterk empathisch en luisterend vermogen en met de uitstekende management skills van Wim, zijn wij de ideale mix om van jouw vakantie een verblijf zonder zorgen te maken. We bieden een combinatie aan van vrijheid in je eigen villa en voor wie dat wenst de mogelijkheid om te socialiseren. We blijven kleinschalig met maximum 16 gasten tegelijk.

Waarom Naturisme ?

In mijn jonge tienerjaren was ik heel onzeker over mijn lichaam, ook al omdat ik altijd makkelijk bijkwam. Dit onzekere gevoel heeft zich in mijn volwassen leven verdergezet, meer nog, heeft er op een bepaald moment voor gezorgd dat ik mezelf verstopte onder niet flatterende kledij. Ik voelde me geen vrouw, en helemaal niet mooi.

Toen ik 10 jaar geleden Wim leerde kennen, leerde hij me van mijn lichaam houden zoals het was. Hij leerde me van mezelf te houden om wie ik was, dank zij zijn eindeloze respect voor mij en voor mensen in het algemeen.

Ik leerde hem te genieten van tijd nemen voor jezelf, van relaxeren in de privé sauna. Maar omdat dit toch wel duur werd, heeft hij mij overhaald om toch eens een openbare sauna te proberen. Daar zag ik dat niemand het perfecte lichaam heeft zoals de media ons zo graag voorspiegelt. Er viel een last van mijn schouders om te ontdekken dat ik ‘normaal’ was. En hoe meer we gingen, hoe meer ik me op mijn gemak voelde.

Wim opperde een paar jaar later het idee om op een naaktstrand te gaan, maar dit was voor mij een brug te ver, al wou ik dat wel graag doen. Op een dag toen we in Nederland aan de kust waren, bleek het een uitermate mooie en warme dag te zijn, veel warmer dan ze voorspeld hadden. We hadden echter geen strandkledij bij, en prompt besloot ik dat ik er klaar voor was en naar het naaktstrand kon.

Het gevoel was heerlijk en overweldigend, de zon op onze naakte huid, bevrijd van de ketens van mijn complexen. Ik kon herademen, mezelf zijn, heerlijk vrij, letterlijk en figuurlijk.

We gingen ook de zee in, en voelden de golven ons naakte lichaam omsluiten, ontdaan van alle belemmeringen van plakkerige badkledij…

Respect

De volgende vakantie gingen we dan ook voor het eerst op ‘nakation’ in Kreta. We leerden er verschillende gelijkgestemden kennen, en merkten dat dit allemaal mensen waren die enorm veel respect hadden voor elkaar en voor de natuur. We voelden er ons ongelooflijk thuis en besloten om dit in de toekomst zeker nog te doen.

Toen we uiteindelijk voor een buitenlands avontuur gingen, leek het ons meer dan logisch dat we dit zouden combineren met naturisme. Op die manier kunnen we onze rijkdom delen met anderen.

Vanuit deze persoonlijke ervaring kiezen we er bewust voor om kleinschalig te blijven en een familiale gezellige sfeer te creëren met aandacht voor persoonlijke verhalen en het tempo waarop anderen naturisme willen beleven in hun eigen leven.

Het feit dat ons resort beperkt is en elke villa veel privacy biedt met een eigen terras, maakt dat ook dat mensen die voor de eerste keer bloot op vakantie gaan zich goed voelen bij ons. We zijn een puur naakt vakantiedomein, en dus niet clothing optional. Maar enkel mensen met goede bedoelingen zijn welkom bij ons, en we weren elke gast die mogelijks seksuele bedoelingen heeft, in welke vorm dan ook. Wie zich niet aan onze regels houdt, vliegt er dan ook onverbiddelijk uit.

Ervaar de bevrijding van ‘blootgewoon’ in Lavinia Naturist Resort en geniet, met al je zintuigen…

Welkom in Lavinia !!

 

Follow Us

Volg ons op Social Media voor de laatste updates.
Wil je nog meer informatie?
Stuur ons dan een mailtje op info@lavinianaturistresort.com