Ons Verhaal

Hola,

Wij zijn Annemie en Wim, al tien jaar een hecht koppel met een passie voor mensen.

Al jaren lang koesterden wij een ontembaar verlangen om een b&b te starten in een zonnig land. Eigenlijk hadden we nooit specifiek een voorkeur voor een bepaalde regio, zolang we maar zeker waren van een uitzonderlijk zacht en warm klimaat.

Doordat ik al meer dan 20 jaar bij dezelfde werkgever werkte als ergotherapeut bij ouderen, vond ik het voor mezelf onmogelijk om de stap te zetten om alle zekerheden overboord te gooien en mijn job op te geven. Dit was mij ook zo meegegeven in mijn opvoeding waardoor de stap helemaal ‘not done’ was. Ook onze kinderen — 6 in totaal — waren toen nog te jong en afhankelijk.

Redenen genoeg dus om het niet te doen.

Onzekere Periode

Maar toen kwam plots toch een lange onzekere periode aan, volledig buiten onze wil.

Twee reorganisaties en een overname dreven Wim in het ondernemerschap om in zelfstandig statuut als manager te werken. Hij had daar al 25 jaar ervaring in.

Ikzelf kwam pas een jaar later los van zekerheden. Door een schouderoperatie met complicaties werd ik gedwongen om ontslag te nemen om medische redenen en moest ik plots zelf een andere job vinden. Ik vond een fantastisch toffe job in een voorziening voor mensen met een meervoudige beperking en combineerde dit met een zelfstandig project. Ik had het gevoel dat ik terug herleefde en losbrak uit het juk van een vastgeroeste loopbaan.

Deze tegenslagen hebben wij beiden omgebogen tot positieve keuzes en tot groei in onze persoonlijkheid. We leerden nieuwe mensen kennen, hadden het gevoel dat we meer onszelf konden zijn en ons konden ontplooien.

Toen ik in 2017 lang herstellende was na enkele operaties, ben ik actief op zoek gegaan naar panden, en telkens bleek Spanje de place to be te zijn. Voor het klimaat, het landschap, en voor het financiële plaatje.

Leven in Spanje

Ik begon alles te lezen over praktische zaken en het leven in Spanje. Ik nam contact met verschillende makelaars in Spanje en uiteindelijk hadden we in maart een week Spanje geboekt vol met afspraken om panden te gaan bezoeken.

Het verloop van onze zoektocht kun je lezen in onze blog.

Tijdens de uitwerking van ons businessplan merkten we dat er eigenlijk al heel veel vakantieverblijven zijn in Spanje, meer dan dat er vraag naar is. We moesten ons dus differentiëren van alle anderen.

Omdat we zelf al enkele jaren naturisme beleven en deze levenswijze ons een enorme rijkdom geeft, besloten we dat dit een concept was dat wij zouden uitbouwen. Maar om aan de verwachtingen van  iedereen te kunnen voldoen splitsen we ons jaar op in twee volledig afzonderlijke delen. Een seizoen voor naturisme exclusief van mei tot oktober, en een seizoen enkel gekleed in de periode erbuiten. Op die manier geven we iedereen die niet naakt wil gaan de kans om ook bij ons tot rust te komen en te genieten.

Ons doel is om mensen een warme thuis te geven tijdens hun kostbare vakantie, en dit op een gezellige familiale manier. We willen mensen ontmoeten, leren kennen en instant happiness bieden. Daarom kiezen wij er ook voor om zelf op het domein te wonen.

Met mijn sterk empathisch en luisterend vermogen en met de uitstekende management skills van Wim, zijn wij de ideale mix om van jouw vakantie een verblijf zonder zorgen te maken. We bieden een combinatie aan van vrijheid in je eigen villa en voor wie dat wenst de mogelijkheid om te socialiseren. We blijven kleinschalig met maximum 16 gasten tegelijk.

Welkom in Lavinia Naturist Resort !

 

Waarom Naturisme?

 

In mijn jonge tienerjaren was ik heel onzeker over mijn lichaam, ook al omdat ik altijd makkelijk bijkwam. Dit onzekere gevoel heeft zich in mijn volwassen leven verdergezet, meer nog, heeft er op een bepaald moment voor gezorgd dat ik mezelf verstopte onder niet flatterende kledij. Ik voelde me geen vrouw, en helemaal niet mooi.

Toen ik 10 jaar geleden Wim leerde kennen, leerde hij me van mijn lichaam houden zoals het was. Hij leerde me van mezelf te houden om wie ik was, dank zij zijn eindeloze respect voor mij en voor mensen in het algemeen.

Ik leerde hem te genieten van tijd voor jezelf, van relaxeren in de privé sauna. Maar omdat dit toch wel duur is, heeft hij mij overhaald om toch eens een openbare sauna te proberen. Daar zag ik dat niemand het perfecte lichaam heeft zoals de media ons zo graag voorspiegelt. Er viel een last van mijn schouders om te ontdekken dat ik ‘normaal’ was. En hoe meer we gingen, hoe meer ik me op mijn gemak voelde.

Wim opperde een paar jaar later het idee om op een naaktstrand te gaan, maar dit was voor mij een brug te ver, al wou ik dat wel graag doen. Op een dag toen we in Nederland aan de kust waren, bleek het een uitermate mooie en warme dag te zijn, veel warmer dan ze voorspeld hadden. We hadden echter geen strandkledij bij, en prompt besloot ik dat ik er klaar voor was en naar het naaktstrand kon.

Het gevoel was heerlijk en overweldigend, de zon op onze naakte huid, bevrijd van de ketens van mijn complexen. Ik kon herademen, mezelf zijn, heerlijk vrij, letterlijk en figuurlijk.

We gingen ook de zee in, en voelden de golven ons naakte lichaam omsluiten, ontdaan van alle belemmeringen van een plakkerige bikini…

Vorig jaar gingen we dan ook voor het eerst op ‘nakation’ in Kreta. We leerden er verschillende gelijkgestemden kennen, en merkten dat dit allemaal mensen waren die enorm veel respect hadden voor elkaar, de natuur. We voelden er ons ongelooflijk thuis en besloten om dit zeker in de toekomst nog te doen.

Toen we uiteindelijk voor een buitenlands avontuur gingen, leek het ons meer dan logisch dat we dit zouden combineren met naturisme. Op die manier kunnen we onze rijkdom delen met anderen.

Wel willen we kleinschalig blijven en een familiale gezellige sfeer creëren met aandacht voor persoonlijke verhalen en het tempo waarop anderen naturisme willen beleven in hun eigen leven.

Daarom willen we laagdrempelig zijn en beginners de kans geven om in alle rust te proeven van de sfeer en zelf te bepalen welke stappen ze willen zetten en hoe.

Enkel aan het zwembad vragen we iedereen om naakt te zonnen en te zwemmen, op het domein en in de villa’s zelf doet ieder waar hij zich goed bij voelt.

Ervaar de bevrijding van blootgewoon in Lavinia Naturist Resort en geniet, met al je zintuigen…

Follow Us

Volg ons op Social Media voor de laatste updates.
Wil je nog meer informatie?
Stuur ons dan een mailtje op info@lavinianaturistresort.com